פטנט או לא לפטנט
האם באמת ניתן לעשות אקזיט מדהים מרעיונות מעולים גם מבלי להגיש בקשות לפטנט? האם ניתן לוותר על התהליך הארוך והלא פשוט הזה או שמא פטנטים אך ורק "רוע הכרחי" על מנת להביא את חברת הסטארט-אפ החדשה לאקזיט הרצוי או לגדילה משמעותית?
אחת הדרכים הטובות לבחון שאלות אלו היא פשוט לפנות לאלו שהצליחו בגדול. ליזמים מוכשרים שהביאו חברה או חברות ממצב של סטארט-אפ ראשוני לרכישה בסכומי עתק.
שני יזמים שכאלו הם בני לנדא ושלמה בן חיים.
הראשון, שלמה בן חיים, ביצע מספר אקזיטים בסכומי עתק שהצבטרו למיליארדי שקלים ובהם 550 מיליון דולר מחברת ג'ונסון אנד ג'ונסון, 240 מיליון דולר מחברת קייפון ועוד.
השני, בני לנדא, ביצע גם הוא מספר אקזיטים כשהמפורסם ביניהם הוא מכירת אינדיגו לחברת HP תמורת הסכום האגדי של 830 מיליון דולר.
בני לנדא העיד לאחרונה בראיון שנתן לעיתון כלכליסט כי אלמלא הפטנטים לא הייתה לו את חברת אינדיגו וכאמור בלי אינדיגו הרי שלא היה הופך להיות האימפריה הטכנולוגית שהוא כיום, עם לנדא לבס שעומדת להגיש בחודשים הקרובים 50 פטנטים בעת ובעונה אחת (!!) בגין הטכנולוגיה החדשה שהם מפתחים במעבדות הסודיות.
באותו ראיון מסר בני לנדא, בין היתר, כי הפטנטים שנרשמו באינדיגו הניבו להם 200 מיליון דולר ישירות מרישיונות שימוש שמכרו לחברות בעולם.
בכתבה שפורסמה גם היא לאחרונה במסגרת תביעה של עובדים נגד שלמה בן חיים התגלה סוד מסחרי משמעותי בנוגע לאחת מהחברות של שלמה בן חיים – חתימת הסכם בשווי 450 מיליון דולר בין החברה (RFD) לבין התאגיד הבין לאומי הענקי ITW המבוסס על הפטנטים של חברת RFD.
אם כן, בכל הקשור לשני היזמים הסופר מצליחים בני לנדא ושלמה בן חיים הרי שפטנטים הם מצרך משמעותי, חשוב ולמעשה קריטי בדרך לאקזיט ולגדילת החברה.
יהונתן ב - יועץ לשיווק רווחי באינטנרט